Ekonomi

Ekonomi, något som berör alla människor på flera plan. En höjning av räntan från Riksbanken påverkar alla som har någon form av lån, då framför allt bostadslån. Även en sådan liten höjning som 0,5% kan ge stora effekter för de hushåll som har en hög belåning på sitt hus.
Att ta för stora lån och överskatta sin förmåga att betala tillbaka kan innebära problem. En buffert kan vara nödvändig att ha. Eller ännu bättre att man inte räknar med några glädjekalkyler vid större lån för ett boende.
Ekonomiska trassel i en familj kan lätt ge upphov till slitningar och om det vill sig illa även skilsmässa i slutet.

Problem med ekonomin på ett mindre plan kan också uppstå och det är det när mindre belopp pengar saknas just för stunden. Ett vanligt men kanske inte alltför förståndigt sätt att lösa det på brukar vara att ta någon form av snabblån. Snabbt går till att förbättra sin inkomst, men det kan komma surt efter. Om inte lånet betalas tillbaka i rätt tid är det lätt att dra på sig en betalningsanmärkning. Märkligt är det dock all uppståndelse om dessa snabblån. En hel del hamnar hos Kronofogden och det krävs insatser som förbud mot låneformen exempelvis.
Samtidigt framgår ju villkoren klar och tydligt på respektive låneföretags hemsida.
Alla som tar lånen kan väl knappast ha dyslexi?

Vinnare och förlorare finns det ett antal i de här med lånebranschen även om en del av de som lånar kan anses ha en egen skyld i det hela.
De enda som i stort sätt klarar sig är de som tillhandahåller pengarna. Dvs bankerna och de andra låneinstituten. Framför allt då de direktörer som finns där. De är opåverkade oavsett vad som än händer på marknaden. Går det riktigt illa för dem så de får sparken så kan du kvittera ut en fallskärm och livslång pension som det skulle krävas en sedelräknare för att se hur mycket det är om de skulle ta ut allt t.o.m. i tusenlappar.E-post | Hem |